Çalıcuma İlkokulu

Okulumuz,  Düzce ilinin merkezine bağlı   Çalıcuma Köyü'nde bulunmaktadır. Kurumumuz şehir merkezine 4 km, Beyköy beldesine 2 km mesafede olup köyümüzün tam ortasında bulunmaktadır.  Çalıcuma İlkokulu, ilk kez 1968 yılında Karaçalı İlkokulu adıyla tek derslikli bir okul olarak eğitim –öğretim hayatına merhaba demiştir. Daha sonra öğrenci sayısının artmasıyla köylülerin katkısıyla  yapılan ek derslikle 2 derslikli bir okul olarak gelişimini sürdürmüştür. Okulumuz  1998 yılında 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmesiyle birlikte  3 km mesafedeki Beyköy İlköğretim Okulu'na taşımalı kapsamına alınmıştır. 4 yıl kapalı olan okulumuz 2002-2003 eğitim öğretim yılında   1-3 birleştirilmiş şekilde tekrar açılmıştır. 2012 yılında 12 yıllık zorunlu kesintili eğitime geçilmesiyle birlikte 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Karaçalı İlkokulu olarak eğitime devam etmiştir. 2019 yılında köyümüzün isminin değişmesi ile okulumuzun ismi de değişerek Çalıcuma İlkokulu olmuştur.